5.5.2024

Avantomarttojen avantokausi on päättynyt, uusi kausi alkaa elokuun 2024 lopulla

5.5. oli viimeinen avantomarttojen uinti Liinalammella, tosin jo kokonaan sulassa vedessä. Samalla avattiin myös kesäuintikausi, mutta kesällä jokainen ui oman aikataulun mukaan. Avantomarttojen syksyn 2024 aikatauluista tarkemmin elokuussa. Hyvää uintikesää kaikille!


2.3.2024

23.3.2024 mennessä  - Tee tilaus Martta-paidoista

Haluatko sinäkin itsellesi esim. Martta T-paidan? -  Tule mukaan yhteistilaukseen

Harvialan Marttojen vuosikokouksessa päätettiin tehdä jälleen yhteistilaus Martta-paidoista, johon jokainen martta ja marttahenkinen voi osallistua. Yhteystilaus mahdollistaa laskutuksen yhdistyksen kautta, jolloin jokainen maksaa osuutensa mutta säästämme kaikki toimituskuluissa. Nyt tarjolla on myös 125vuotis-juhlavuoden Metsä-teemaan liittyen metsänvihreitä paitoja ja essuja sekä ruudullista Marttakangasta ja Marttamekon ompelupakkauksia.

Tilaamme paidat M-logolla ja Martat tekstillä, mutta ei lisätä oman yhdistyksen nimeä.

Jos olet kiinnostunut tilaamaan Marttapaidan tai-hupparin, toimi seuraavasti:

 • Tutustu malleihin Marttapuodissa: 
 • Tuotteiden yhteydessä on linkki mittataulukkoon, miesten T-paidat ovat väljempiä, jos naisten mitat tuntuvat liian tiukoilta. Mittataulukkoon kannattaa tutustua ajatuksella, että tulee sopivankokoinen vaate, koska palautusoikeutta tuotteille ei ole.
 • Valitse tuotteet ja ilmoita tämän viestin lopussa olevien ohjeiden mukaan seuraavat asiat:
  • tuote (esim. Juhlavuoden naisten T-paita, Juhlavuoden essu, V-aukkoinen T-paita, vetoketjuhuppari, Lyhythihainen Martta-T-paita, Pitkähihainen Martta T-paita)
  • koko tai koot, jos tilaat useita tuotteita niin jokaisen koko erikseen
  • väri (tarjolla on useita raikkaita värejä, juhlavuoden tuotteissa metsänvihreä)
  • kappalemäärä

 Ilmoita tilauksesi sähköpostilla viimeistään 23.3. Sari  Mäkiselle sarisylvimakinen@hotmail.com

Tilaus kootaan yhteen ja lähtee seuraavalla viikolla. Maksutiedot ilmoitetaan sen jälkeen, kun yhteistilaus on tehty ja kaikki info on olemassa.


18.2.2024

15.2.2024 Harvialan Marttojen vuosikokous 

2024 vuosikokous pidettiin Janakkalan kunnantalolla valtuustosalissa.

Ennen kokouksen alkua juotiin herkulliset kakkukahvit ja sitten jaettiin 4 Marttaliiton myöntämää pronssista ansiomerkkiä ansioituneille martoillemme: Eila Jantunen, Kaisu Lindsten, Sylvi Saarinen ja Annikki Saloranta.

Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Raija Laitinen. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin uudeksi kaksivuotiskaudeksi Pirjo Kuisma. Hallitukseen valittiin uudelleen Anja Berghem ja Sari Mäkinen. Uusina hallitukseen valittiin Marja Ahokas ja Anja Kärkkäinen. Hallituksessa jatkavat Anne Kalvas ja Sylvi Saarinen.

Johanna Maastolle ja Taina Kaijalle kiitos hallitusvuosista!

Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille jäsenille.


11.2.2024

Harvialan Marttojen vuosikokous 2024

15.2.2024 klo 18.00 Vuosikokous

________________________________________________________________________________________________

14.12.2023

Joulupukki vieraili Harvialan Marttojen pikkujouluissa

Hauskat Harvilan Marttojen pikkujoulut vietettiin tänään Hakolan Marjatilalla  Joulupuuroa, joululauluja, joulupukki, joulutorttuja ja jouluaskarteluja  ja kaikkea tätä kuorrutti hersyvä nauru, jutustelu ja lämmin tunnelma. Näin muotoutuu pikkujoulut tällä porukalla, joka kutsuu kaikki martat ja marttailusta kiinnostuneet mukaan iloiseen joukkoon 

Kiitos kaikille mukanaolosta ja Hakolan Marjatilalle kauniista puitteista!

#HarvialanMartat #marttailu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


28.11.2023

Tervetuloa Harvialan Marttojen pikkujouluhin!


Harvialan Marttojen pikkujoulut vietetään tänä vuonna Hakolan Marjatilalla Tanttalassa.
Tule mukaan nauttimaan jouluisesta tunnelmasta!

Perinteen mukaisesti jokainen osallistuja hankkii 5 euron arvoisen pikkujoululahjan. Lahjat arvotaan ja lahjan tulisi alkaa O-kirjaimella.

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset kyytiä juhlapaikalle, jos sinun on mahdollista tarjota kimppakyytimahdollisuus sekä mahdolliset erikoisruokavaliot.Aika: 14.12. klo 18.00
Paikka: Hakolan Marjatila, Piilokivi 26, Tanttala
Ilmoittautumiset: Anjalle 8.12. mennessä, anja.berghem@gmail.com tai 050 500 4881 (tekstarit ja wa-viestit käyvät myös).
Omavastuu: 10€, maksetaan paikanpäällä käteisellä

Joululahja: 5€

Lämpimästi tervetuloa!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9.11.2023

Avainnauhat koristivat rintapieliä Coconut-vierailun jälkeen

Harvialan Martat vierailivat tervakoskelaisessa askartelu- ja käsityöliike Coconutissa keskiviikkona 8.11.2023. Paikalla olleet 19 marttaa kokoontuivat ensin Kirstun kammariin, jossa Coconut yrittäjä Terhi Saviniemi taustoitti yrittäjätarinaansa. 

Illan ohjelmassa oli myös avainnauhojen askartelua. Puuhelmistä, puuvillanarusta sekä avainrenkaasta jokainen taiteili ohjeistuksen perusteella mieleisensä teoksen. 

Lopuksi vierailtiin vielä lähes viereisessä Coconut-liikkeessä, jossa jokainen sai ihastella tunnelmaa sekä tehdä halutessaan täydennyksiä mm. lankavarantoihinsa.

Katso kuvia tilaisuudesta Kuvagalleria-sivulta.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29.10.2023

Yritysvierailu tunnelmalliseen Coconut-liikkeeseen Tervakoskelle

Tule tutustumaan ja ihastumaan paikalliseen askartelu- ja käsityöalan yritykseen Coconutiin Tervakoskelle keskiviikkona 8.11. klo 17.30 alkaen. 

Yrittäjä Terhi Saviniemi tutustuttaa meidät yrityksen tarinaan sekä pääsemme itse askartelemaan puuhelmistä avainkaulanauhan hänen opastuksellaan. 

Kokoonnumme aluksi Kirstun Kammariin. Osoite on Tervalantie 4, 12400 Tervakoski.

Illan päätteeksi siirrymme Coconut-liikkeeseen kadun toiselle puolelle, jossa halukkailla on mahdollisuus tehdä ostoksia.

Lämpimästi tervetuloa ihastumaan ja tutustumaan liikkeen tunnelmaan ja tarjontaan!

Ilmoittautumiset Sarille su 5.11. viimeistään, sarisylvimakinen@hotmail.com tai puhelin/viestit 0400 414 800. Tilaisuuden omavastuu on 10 euroa, mikä pitää sisällään kahvin ja tarvikkeet.


________________________________________________________________________________________________________

17.10.2023

Aasian kierros -ruokakurssi on peruttu

Kurssi jouduttiin valitettavasti peruuttamaan. Tutustu Marttojen verkkoruokakursseille sekä Hämeen Marttojen tapahtumiin. Lisää tietoa alla olevasta uutisesta sekä www.martat.fi

_______________________________________________________________________________________________________

16.10.2023

Avanto-Marttojen uusi uima-aika

Harvialan Marttojen avanto-Martat käyvät 16.10. alkaen sunnuntaisin Liinalammella uimassa kello 9.00 aamulla aikaisemman 16.00 sijaan. Tervetuloa mukaan!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9.9.2023

Osallistu verkkoruokakursseille ja Hämeen Marttojen -tapahtumiin

Harvialan Marttojen jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua yhdistyksen tapahtumien lisäksi myös Marttaliiton erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Tilaisuuksia järjestetään alueellisesti mutta myös verkossa yli aluerajojen.

Hämeen Martat

Harvialan Martat kuuluu Hämeen Marttapiiriin ja sitä kautta on mahdollista osallistua monenmoiseen karkeloon.

Esimerkkejä Hämeen Marttojen tilaisuuksista:

 • 26.9. klo 17-20 Kasvisruokaa intialaisin vivahtein. Ilmoittautuminen 19.9. mennessä.
 • 11.10. klo 17-18.30 Kaikkea kaurasta. Team-koulutus. Ilmoittautumiset 7.10. mennessä
 • 17.10. klo 17-18.30 Aivot ja ravitsemus, luento Teamssissä. Ilmoittautumiset 11.10. mennessä
 • 21.11. klo 17-20 Joulun vegemenu. Ilmoittautuminen 14.11. mennessä

Tutustu Hämeen Marttojen tapahtumakalenteriin kokonaisuudessa Martta-lehdestä sekä verkosta: Hämeen Martat tapahtumakalenteri

 Huom! Ilmoittautumisten osoitteet kunkin kurssin osalta merkitty erikseen.


Marttojen verkkoruokakurssit

Verkkoruokakurssi on mainio tapa saada vaihtelua arkeen ja uusia ideoita kotikeittiöön. Kurssille voit tulla yksin tai yhdessä ja osallistua voit livenä tai tallenteelta.

Esimerkkejä verkkoruokakursseista:

 • 20.9. klo 17-19.15 Vietnamilainen ilta. Ilmoittautumiset 17.9. mennessä
 • 30.9. klo 10-12.15 Parhaat aamupalat. Ilmoittautumiset 27.9. mennessä
 • 26.10. Halloweenin hurjat herkut. Ilmoittautuminen avataan pian
 • 13.12. klo 17-19.15 Sisilialainen joulu. Ilmoittautumiset 10.12. mennessä

Lue koko kalenteri, jossa linkit tapahtumiin sekä tarkat ilmoittautumisohjeet sekä kurssien hinnat: Vuoden 2023 verkkoruokakurssitarjonta

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8.9.2023

Ilmoittaudu mukaan syksyn ruokakurssille: Aasian kierros

Harvialan Martat järjestää yhdessä Hämeen Marttapiirin kanssa ruokakurssin otsikolla Aasian kierros. Kurssi järjestetään maanantaina 23.10. klo 17 alkaen piirin toimipisteellä Hämeenlinnassa.

Aasian kierros tarkoittaa makujen ilottelua, mausteisuutta, ruoka-aineiden kunnioitusta ja ennen kaikkea herkullisuutta. Indonesia, Nepal, Vietnam, näillä jokaisella on oma keittiönsä, mutta kaikkia yhdistää aasialaisen keittiöön liittyvä makujen harmonia – sopivasti tulisuutta, suolaisuutta, kirpeyttä ja makeutta.

Aasialaiseen keittiöön on helpointa tutustua mausteiden kautta: currya, limettiä, soijaa, kookosta, inkivääriä ja chiliä. Tulisuudesta päättää jokainen kokki itse.

Illan menu:

Vietnam:

Kesärullat kastikkeella
Pho-keitto
Bánh mì - vietnamilaiset patongit
limettisooda


Indonesia:
Gado Gado -salaatti
Gado gadoon maapähkinäkastike ja nasi goreng, paistettu riisi
Grillattuja kanavartaita


Nepal:
Dahl bhat, linssikastike
Sikarni, jogurttijälkiruoka


Tervetuloa mukaan!

Paikka: Hämeen Martat, Birger Jaarlin katu 21, 13100 Hämeenlinna

Ilmoittautumiset: Annelle 13.10. mennessä, annekalvas@gmail.com tai puhelin/tekstiviesti/whatsup: 050 462 2623

Omavastuu: 20-25 euroa / martta

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.9.2023

Syysretki tehtiin tänä vuonna Suurisuolle

Harvialan Martat tekivät lähes jokavuotisen syysretkensä tänä vuonna Janakkalan Suurisuolle.

Sää oli mitä mainioin, kun innokas Martta-joukko suuntasi Suurisuon pitkospuille. Välillä edettiin kuivin varpain ja välillä miltei uitiin eteenpäin . Reuna-alueen metsistä katsastettiin sieniä ja lintutornista ihailtiin aurinkoisia maisemia eväitä syöden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.9.2023

Taaranmarkkinoiden (26.8.) villasukka-arvonta 

Villasukka-arvonta on suoritettu 30.8. ja kuudelle villasukkaparin voittajalle on ilmoitettu voitosta ja sovittu sukkien toimittamisesta. Harvialan Marttojen järjestämään arvontaan osallistui yhteensä 120 henkiöä. Kiitos kaikille osallistuneille!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26.7.2023

Martanpäivää vietettiin Annikin puutarhassa

Martanpäivää juhlittiin tänä vuonna puutarhamarttamme Annikki Salorannan upeassa puutarhassa Harvialassa.

Kukkaloistoa, hyötypuutarhaa, ihania yksityiskohtia, hauskoja ideoita, monipuolista kokeilua. Kyllä Annikki osaa. 

Kiitos, kun saimme vierailla ja kiitos kaikille mukana olleille martoille ja markuille.

#HarvialanMartat #Marttailua #Martanpäivä

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15.6.2023

Hallituksen kevätkauden viimeinen kokous - summausta ja suunnittelua

Harvialan Marttojen hallitus kokoontui kevätkauden viimeiseen kokoukseen torstaina 15. kesäkuuta. Summasimme kevään tapahtumasaldoa mutta emme jääneet laakereillemme vaan suunnittelimme jo kovaa vauhtia kesän ja syyskauden tapahtumakalenteria.

Suositamme jokaista kynnelle kykenevää osallistumaan Avoimet puutarhat 2023 -tapahtumaan 9.7. ja vierailemaan Puutarhamartta Annikki Salorannan upeassa puutarhassa. 

Martan päivää vietämme keskiviikkona 26.7. ja kokoontumalla Annikin luo viettämään yhteistä aikaa kahvin sekä suolaisen ja makean kera.

Lisätietoja näistä ja tulevista tapahtumista saat tapahtumakalenterista

______________________________________________________________________________________________________

11.6.2023

Harvilan Martat mukana Laurinmäen Kesänavauksessa

Laurinmäen kesänavauksessa oli liikkeellä runsaasti lapsiperheitä, olihan tapahtuman teemana Lasten luontotapahtuma. Martat olivat mukana kertomassa kierrätyksestä ja idättämisestä. Lapset saivat askarrella maitopurkeista kasvupurkit ja laittaa niihin herneenversot itämään. 

Lisäksi tarjolla oli tietoa yhdistyksestä ja jaossa uunituore Harvialan Marttojen esite.

Kiitos kaikille maitotölkkien kerääjille! 

_____________________________________________________________________________________________________

30.5.2023

Marttamakkarat Ahilammen kodalla

Kesä on täällä 

Tänään iloinen ryhmä Harvialan Marttoja kokoontui Ahilammen laavulle paistamaan makkaraa, vaihtamaan kuulumisia ja ideoimaan tulevan syksyn ja seuraavan keväänkin marttailuja.

Kesäkaudella osallistutaan 11.6. Laurinmäen lastentapahtumaan ja 26.7. vietetään Martanpäivää Annikin puutarhassa.

Hyvää kesää kaikille Martoille ja marttojen ystäville 

#HarvialanMartat #marttailu #martat

_____________________________________________________________________________________________________

23.5.2023

Enemmän kuin harrastus 

- puutarhamarttamme Annikki Saloranta kertoo 

Uudessa Martat -lehdessä 3/2023 ihana juttu meidän eli Harvialan Marttojen puutarhamartasta Annikista. 3 aukeamaa Annikin ajatuksia, ohjeita ja neuvoja puutarhan hoitoon. Niin paljon kokemusta ja osaamista .

Ja lopussa syy Harvialan Marttoihin liittymiselle 2007: "en tuntenut uudelta paikkakunnalta ketään, joten liityin Harvialan Marttoihin ja nyt minulla on yli 50 marttaystävää."

Ihan paras tapa saada mukavia ystäviä sekä päästä oppimaan uutta ja tekemään merkityksellisiä juttuja porukalla .

Lue koko artikkeli verkossa: https://issuu.com/martat-lehti/docs/martat_3-2023_issuu sivut 28 -33.

______________________________________________________________________________________________________

26.4.2023

Marttaillassa perehdyttiin luonnonkosmetikkaan

Jalkavoide, käsivoide, huulirasva, kuorinta-aine ja jalkapommi - niitä kaikkia me tehtiin tänään Harvialan Mattojen DIY Luonnonkosmetiikka-illassa. Opettajana meillä oli supertaitava Ritva Sammalkivi eli Sammalmamma .

Ja kaikki saivat kaikki 5 tuotetta kotiin, kyllä nyt kaunistutaan luonnollisesti. Seuraavaa kurssia jo suunniteltiin!

#HarvialanMartat #marttailu #luonnonkosmetiikka #diy


______________________________________________________________________________________________________

12.4.2023

Suomen Punaisen Ristin Janakkalan osasto avustaa Janakkalan kuntaa ensihuollossa.

Ensihuolto on SPR:n koordinoimaa Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa. Ensihuolto hälytetään viranomaisten pyynnöstä kansalaisavuksi erilaisissa onnettomuus- ja kriisitilanteissa ja sen tarkoituksena on antaa ihmisille apua ja tukea äkillisessä onnettomuudessa tai häiriötilanteessa tai välittömästi sellaisen jälkeen.

Ensihuollon toimintamuotoja ovat muun muassa vaatetuksen, muonituksen ja hätämajoituksen järjestäminen. Ensihuoltotoiminnassa voi olla mukana eri-ikäisiä ja erilaisen koulutustaustan omaavia vapaaehtoisia.

Koska Harvialan Martat ry on Janakkalan punaisen ristin yhteistyökumppani, ovat he pyytäneet meiltä vahvistusta heidän ensihoitotiiminsä avuksi mahdollisissa ensihoito tilanteissa.

Harvialan Marttojen yhdyshenkilönä Janakkalan Punaiseen Ristiin ensihoito asioissa toimii Sari Mäkinen apunaan Anne Kalvas ja Anja Berghem.

Mikäli haluat olla mukana marttojen ensihuolto tiimissä, ilmoita halukkuutesi sähköpostitse Sarille (sarisylvimakinen@hotmail.com). Tervetuloa mukaan!

_______________________________________________________________________________________________________

4.4.2023

Taimi-ilta Turengissa

Voi Annikki, miten kivan illan pidit meille Harvialan Martoille Martin verstaalla tänään tiistaina! 

Puutarhamarttamme Annikki Saloranta kertoi meille perusteita taimien siemenistä, koulimisesta ja kasvatuksesta. Vinkkejä tuli moneen tilanteeseen kysyväiseltä marttajoukolta ja lopuksi istutimme herneenversoja yhdessä.

Kiitos kaikille osallistujille jälleen kerran mukavasta marttaillasta. 

#HarvialanMartat #marttailua

#Puutarhamartat

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16.3.2023

Voileipäkakkukurssi veti keittiön täyteen

Harvialan Marttojen ikisuosikki, voileipäkakkukurssi, sai jälleen martat liikkeelle. Tavastian opetuskeittiöön Janakkalaan saapui parikymmentä marttaa tekemään erilaisia kakkuja. Raija Laitinen johdatti joukon ryhmiin ja näin syntyi kahdeksan erilaista herkullista voileipäkakkua. Ja herkullisia ne todellakin olivat sillä, kurssiin kuuluu aina kaikkien tuotteiden maistelu

Valokuvat kakuista sekä illan tunnelmista löytyy kuvagalleriasta.

#HarvialanMartat #marttailua

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.3.2023

Villasukkia Turengin neuvolaan

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Anja Berghem toimitti tänään 10.3. Turengin neuvolaan kassillisen suloisia lasten villasukkia. Sukat otettiin ihastuksella vastaan.

Lämmin kiitos kaikille neulojille!

Katso kuva Facebookista.

#TehdäänHyvääYhdessä #Varautuminen

#HarvialanMartat #marttailua

_________________________________________________________________________________________________________

9.3.2023

Hallitus viestintäkoulutuksessa

Harvialan Marttojen hallitus kokoontui 9.3. iltana viestintäopintojen pariin. Koulutuksessa käytiin läpi uusien verkkosivujen tekniikkaa sekä yhdistyksen some- ja muiden viestintäkanavien toimintaa. Koulutuksen veti yhdistyksen mediamartta Johanna.

Kiitos jälleen Janakkalan kunta, että saimme käyttää kokoustiloja.

#HarvialanMartat #marttailua

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15.2.2023

Vuosikokouksessa palattiin viime vuoden tunnelmiin ja suunniteltiin tulevaa

Harvialan Marttojen vuosikokous pidettiin tänään 15.2.2023 Janakkalan kunnan valtuustosalissa. Sääntömääräisen kokouksen asialistalla oli mm. viime vuoden toimintakertomuksen ja talouden käsittely sekä alkaneen vuoden suunnittelu. Paljon ideoita virisikin marttojen keskuudessa, jotka kirjattiin kaikki ylös jatkotyöstöä varten. Harvialan Marttojen toiminta rakentuukin todella voimakkaasti jäsenistön toiveiden ja ideoiden pohjalle. 

Viime vuonna puheenjohtajaksi valittu Pirjo Kuisma jatkaa kaksivuotiskauttaan mutta tehtiin kokouksessa myös henkilövalintoja. Hallituksen jäseniksi valittiin Anja Berghem, Taina Kaija, Anne Kalvas, Johanna Maasto, Sari Mäkinen ja Sylvi Saarinen. Anne ja Sari aloittavat uusina hallituksen jäseninä, Tervetuloa mukaan!  Anja valittiin puolestaan hallituksen järjestäytymiskokouksessa yhdistyksen varapuheenjohtajaksi, Onnea Anja! 

Harvialan Marttojen perustaja, kymmenen vuotta hallituksen puheenjohtajana ja vuoden hallituksen jäsenenä toiminut Raija Laitinen jätti puolestaan hallituspaikkansa. Vaikka hallintotyö jää tällä erää taa, ei Raija lopeta marttailua vaan hän esimerkiksi vetää 16.3. pidettävän marttojen voileipäkakkukurssin. Kiitos Raija upeasta työstäsi Marttojen ja Harvialan Marttojen hyväksi. Ilman sinua, ei olisi Harvialan Marttojakaan 

Harvialan Marttojen hallituksessa kymmenen kautta toiminut ja joista viisi vuotta hallituksen sihteerin tehtävää hoitanut Eila Jantunen jätti myös hallitustaipaleen. Mutta onneksi hänkin jatkaa marttailua muiden tehtäviensä ohessa. Suuri kiitos myös Eilalle ansiokkaasta työstä hallituksessa ja etenkin sen sihteerin tarkkuutta vaativassa työssä. 

Kiitos kaikille mukana olleille ja kiitos Janakkalan kunta, kun mahdollistatte kunnan yhdistyksille kunnan tilojen käytön 

Katso kuvat Kuvagalleriasta

#HarvialanMartat #Marttailua

_________________________________________________________________________________________________________

9.2.2023

Osallistu kaikille avoimeen luentoon varautumisesta poikkeusoloissa

Varaudu poikkeusolosuhteisiin -luento Turengissa kirjastolla 22.2.2023 klo 18.00.  TIlaiuuden järjestää Janakkalan Pääkirjasto.

Harvialan Marttojen hallitus suosittelee kaikille jäsenilleen ja myös muille aiheesta kiinnostuneille osallistumista tähän ajankohtaiseen asiantuntijaluentoon.

Varautuminen - Varaudu taidolla on Marttaliiton vuoden 2023 teema.

Aikataulusyistä aiemmin suunniteltu tapaaminen Harvialan Marttojen ja SPR:n Janakkalan osaston kanssa siirrettiin kuukaudella eli 23.3. klo 18 tapahtuvaksi.


#Marttailu #HarvialanMartat #Varautuminen

_________________________________________________________________________________________________________

8.2.2023

Janakkalan kunnan yhdistystapaamisessa 

Hallituksen puheenjohtaja Pirjo ja mediamartta Johanna osallistuivat tänään Janakkalan yhdistysten tapaamiseen Rantalahdessa Tarinmaalla. On aina hyödyllistä tavata ja keskustella muidenkin yhdistysten edustajien kanssa ja vaihtaa kokemuksia sekä ideoita. Paikalle olikin saapunut hyvin ihmisiä. Saimme kuulla alustuksen yhdistystoiminnasta Varsinais-Suomen tervehdyksenä sekä keskustella Janakkalan kunta'n ajankohtaisista yhdistystoimintaa koskevista asioista.

Irlantilaista musiikkia soittava duo Ants in the Pants viihdytti ja laulatti osallistujia tilaisuuden aluksi. Kyllä livemusiikki on aina hyvä idea 

Harvialan Marttojen vuosikokouksessa voidaan tuoda tarkemmin esiin tämänkin illlan antia ja luoda ehkä tämänkin illan annin pohjalta ideoita oman yhdistyksemme tapahtumakalenteriin. Vuosikokous pidetään 15.2. klo 18 Janakkalan kunnantalon valtuustosalissa. Tule sinäkin mukaan!

#HarvialanMartat #marttailua #yhdistystoimintaa #JanakkalanKunta


__________________________________________________________________________________________________________

6.2.2023

Harvialan Martat teki villasukkalahjoituksen

Harvialan Martat neuloivat kymmeniä aikuisten villasukkia ystävänpäivätapahtumaan, jonka järjestää mm. Työpaja Janakkalan kunta

50 paria villasukkia työpajalla ottivat vastaan Marita Tanninen ja Timo Niemi. Harvialan Martoista sukkia luovuttamassa olivat Raija Laitinen ja Pirjo Kuisma.

#HarvialanMartat #marttailua 

________________________________________________________________________________________________________

31.1.2023

Maailman suurin marttailta

Harvialan Marttojen Maailman suurimmassa marttaillassa Harvialan koululla tehtiin kaikenlaista. Katsottiin Marttaliiton videotervehdys, skoolattiin puolukkasmoothiella, herkuteltiin porkkanapannukakulla ja mehukeitolla. Lisäksi katseltiin Emäntä- ja Martat- lehtiä, järjestettiin Marttojen neulomat villasukat ja ihasteltiin mallien ja värien määrää ja tutustuttiin meidän uusiin verkkosivuihin.

Onnea 120 v Martat -lehti! Pirteää Marttailuvuotta meille kaikille!

#HarvialanMartat #marttailua 

_______________________________________________________________________________________________________

28.1.2023 

Martat elokuvissa Tervakoskella 


Kino Tervakosken mainio miljöö vastaanotti kymmenen Harvialan Marttaa ja samanverran Martteja tai muuta seuralaista katsomaan ajankohtaisesta Hamsterit -elokuvasta. Onhan Marttojen vuoden 2023 teema #varautuminen, sama kuin Hamsterillakin. 

Kuva on näytöksen jälkeen tyhjästä salista - niin upea punainen miljöö  

#HarvialanMartat #marttailu 


_______________________________________________________________________________________________________

27.1.2023

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan Maailman suurimpaan marttailtaan! 


Tiistaina 31.1. klo 18 kokoonnutaan Harvialan koululle juhlimaan marttoja. Ilmoittauduthan Raijalle la 28.1. mennessä, niin saadaan tarjoilut kuntoon.

Tule mukaan ja vietetään mukava yhteinen ilta 

#HarvialanMartat #Marttailu #MaailmanSuurinMarttailta

________________________________________________________________________________________________________

18.1.2023

Edunvalvontavaltuutusluento veti valtuustosalin täyteen


Liekö Janakkalan kunnan valtuustosali ollut hetkeen näin ääriään myöten täynnä kuin tänä iltana.  Järjestämämme luento edunvalvontavaltuutuksesta veti väkeä hienosti, lähes 90 henkilöä oli paikalla. 

Kiitos kaikille mukanaolosta ja Digi- ja väestötietoviraston Kimmo Luojukselle asiantuntevasta luennosta 

Katso linkistä DVV:n infovideo aiheesta (1,27min)

https://www.youtube.com/watch?v=nsq-fz5kEsM

#HarvialanMartat #Marttailua


___________________________________________________________________________________________________________